Om oss

Tauna Niingungo/Maishagalan

 

Aktiviteter & program

Föreningen skapar kulturprogram inom musik, dans, föredrag, filmvisning, utställningar mm. där vi bland annat uppmärksammar personer som verkar i den afrikanska diasporan. Här listas de events som är återkommande under året:

 

  • Maishagalan - African Diaspora Awards

 

  • Africa Day

 

  • Spoken Word, poesikvällar

 

  • Maisha Arts & Food

 

Läs mer under "Aktiviteter"

 

 

 

 

 

Kulturföreningen

MAISHA

Kulturföreningen Maisha är en ideell förening som skapar möten över kultur och genre gränserna. Vi har ett mångsidigt kulturutbud som lyfter fram olika teman t.ex. klimatfrågan, intressanta personligheter och goda förebilder. År 2016 presenterade föreningen exempelvis en hyllning till Miriam Makeba, medverkande var bland andra Graham Tainton och Margaret Gärding.

Den huvudsakliga verksamheten har varit arbetet med att berika bilden av Afrika, där mötet mellan det afrikanska och svenska är en del. Detta gör vi bland annat under Maishagalan, som har varit återkommande sedan år 2008. Galan är den första och största i sitt slag genom att i Sverige uppmärksamma kvinnor och framstående insatser med koppling till Afrika. Under galan delar en jury ut priser i följande kategorier: Årets Diaspora pris, Årets entreprenör, Årets artist, Årets Afrikavän samt Årets nykomling. Utmärkelserna Maishas Hederspris, Hedersomnämnande samt Pionjärpris har även delats ut.

Vi samverkar med andra föreningar och skapar en plattform för bildandet av nya nätverk. Många av medlemmarna i vårt community är kreativa personer och kulturutövare.

 

Kulturföreningen Maisha är en del av Kulturens Bildningsverksamhet

 

 

 

Kulturens arbetar för att alla ska kunna ta del av och utöva kultur i hela landet och bedriver folkbildningsverksamhet inom sång, musik, dans, teater/drama, filmskapande, bild och form etc.

www.kulturens.se

 

 

KONTAKT

Kulturföreningen Maisha

Box 49158

100 29 Stockholm

E-mail: info@maishasweden.se

+46 762545881

 

KALENDARIUM

 

23 och 27 september

Nandi Flame, se info här ovan och under "Kalendarium".

SAVE the date!

 

 

 

© Copyright Kulturföreningen Maisha, Sweden.

All Rights Reserved.