Aktiviteter

KULTURPROGRAM

Kulturföreningen Maisha har en mångsidig verksamhet. Här presenteras några program och aktiviteter som arrangeras av föreningen.

Maishagalan

African Diaspora Awards

Under Maishagalan, som arrangeras årligen, delar vi ut priser i följande kategorier: Årets Diaspora pris, Årets entreprenör, Årets artist, Årets Afrikavän samt Årets nykomling. Utmärkelserna Maishas Hederspris, Hedersomnämnande samt Pionjärpris har även delats ut. De första fem åren delades priset enbart till kvinnor i samband med internationella kvinnodagen och hette då African Women of the Year Awards.

AFRICA

DAY

Den 25 maj uppmärksammas Africa Day på många håll i Afrika och runt om i världen, för att påminna om enhet och samarbete mellan afrikanska länder på kontinenten. Det är numera tradition att Kf Maisha arrangerar program i samband med Africa Day! Föreningen har t.ex. haft samtal om flickors utbildning, lunchmusik, föredrag med tidigare pristagare från Maishagalan, tema om Egypten, utställning om Kenya mm. Dessa program är öppna för alla intresserade oberoende av nationalitet.

 

 

"Den afrikanska diasporan har gjort stora framsteg, men här i Sverige ligger vi fortfarande på efterkälken. - Därför behövs flera initiativ som Maisha, och jag är väldigt stolt över mitt pris".

Bilan Osman Årets Diasporapristagare 2015.

 

 

Maria Llerena

Övriga

PROGRAM

Kf Maisha har ett varierande programutbud exempelvis: författarsamtal, seminarier, Spoken word mm. Som medlem kan man själv vara med och arrangera program eller presentera eget material.

 

Maisha Arts & Food

Under året arrangeras Arts & Food event, ett koncept som kombinerar kulinariska resor med andra konstnärliga uttryck.

 

Bli gärna medlem för att få inbjudningar. Uppdateringar finns också på föreningens Facebook sidor.

 

 

 

 

KONTAKT

Kulturföreningen Maisha

Box 49158

100 29 Stockholm

E-mail: info@maishasweden.se

+46 762545881

 

KALENDARIUM

 

23 och 27 september

Nandi Flame, se info här ovan och under "Kalendarium".

SAVE the date!

 

 

 

© Copyright Kulturföreningen Maisha, Sweden.

All Rights Reserved.